pvbp8jcs

En zo blijven we bezig

En zo blijven we altijd bezig, dag in dag uit, met wat we kunnen. Een beetje balanceren, de grenzen opzoeken en weer stabiliseren. Het hoort er een beetje bij. Af en toe kijk je terug op keuzes die wel slim waren, af en toe zie je je misstap. Het mooiste van beide is dat je altijd weet waar je aan toe bent en waar je je focus moet gaan leggen. Dat maakt het spannend en uitdagend om te doen. Het is een spelletje.

Gelukkig hou ik heel veel van spelletjes. Echte spelletjes, met zijn allen rond de tafel. Al is de winnaar altijd een ander, het is heerlijk om je eigen spel te spelen. Uitgedacht in twee werelden. In gezelschap met een biertje. In je eigen plan in het spel.

Soms wacht je af, om later toe te slaan, soms sla je meteen toe en overbluf je alles en iedereen. Het is maar hoe er gedeeld is, het is maar waar je poppetjes staan, het is het geluk van de dobbelstenen. Maar elke situatie is om te buigen naar hetgeen je wilt. En elke tegenslag biedt kansen en inzicht voor de toekomst. Het spel is dus niet meteen verloren als je een continent verliest, of Bartiljorisstraat kwijt bent, of de toren van pisa omvalt. Je bent of geen gevaar meer voor de anderen en kunt een nieuw plan maken, of je hebt Zijlstraat en Houtstraat nog en die toren kun je gewoon weer opbouwen voor nog een potje. Het enige wat je hoeft te doen is het gewoon niet opgeven. Geloven dat het goed komt. En geloven is het beste, want er wordt al duizenden jaren geloofd.

Zo heb je alles alsnog zelf in de hand en bepaal je alsnog je eigen toekomst. Want een toekomst maak je zelf en die kun je aankleden zo je wilt. Met veel kleuren en poespas of wat soberder. Ieder naar zijn eigen smaak. Gelukkig hebben wij kleurige logo’s, dus aan kleuren geen tekort. Daarbij zit het zonnetje er weer aan te komen, wat automatisch meer kleur brengt. En zo gaan wij tot aan de zomer weer draaien op volle toeren. We zetten alles weer op scherp en zorgen dat we in de zomer, uitgeput maar zeker voldaan, weer eventjes rust hebben…

Leave a Reply