asefsaf

Het markante momentje

Ik stem voor nuttigere pauzes! En niet nuttig als in productievere pauzes voor de baas, die mogen we namelijk af en toe best even vergeten. Maar bevrijdend voor de geest. Juist die korte bevrijding zorgt volgens mij voor een betere productiviteit ná de pauze. Wat voor werk je ook doet en waar je ook bent. Het moet een onderbreking zijn en als een onderbreking voelen. Net als dat je na je werk een kort dutje doet. Alles wat je daarvoor hebt gedaan lijkt ineens allemaal veel langer geleden. Dan ben je er echt even tussenuit geweest.

Read more

fevents

Beleef je tijd!

En dan rollen we zomaar 2014 in en beginnen we de maanden al te tellen, die tijd die gaat maar door. Hou op, schei uit, wat gaat het toch allemaal snel! Veel te snel… voor je het weet ben je tachtig!
Vroeger zag ik het nooit zo, nu voel ik het: ‘Hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd gaat’. Althans, dat lijkt zo. Maar is dat wel waar?

Read more

saai

De saaiheid der dingen

Nieuwe dingen kregen hun plek en de euforie verloor zijn glans. Het werd weer allemaal normaal. Niet dat dat erg is, maar na de euforie van de nieuwe stappen, was dat een zwart gat.

Het is allemaal gewenning, na de drukte weet je even van gekkigheid niet wat je moet doen. Na een tijdje beginnen er weer dingen van de vooruit-geschoven-stapel  te dagen. Steeds dezelfde routine en een piepklein gevoel van leegte. Op een gegeven moment schrok ik zelfs dat mijn telefoon ging, die had ik die dag nog niet eens aangeraakt. Ik dacht direct terug aan de helse dagen dat hij niet ophield met rinkelen, dat is andere koek.

Zelfs het weer werd er uiteindelijk saaier van. Ik zit nu al dagen met regen en donkere wolken om me heen. Ook op de radio zien ze dat en passen ze zich goed aan, met als gevolg een hoop dramatische plaatjes. En als er een keer een zonnig nummer op komt dan excuseren ze zich daar nog bijna voor. Een weinig inspirerende omgeving lijkt het, maar alles heeft zijn charme!

Maar goed, zo saai als het lijkt is het eigenlijk niet. Je hebt de tijd om verloren zaken weer recht te trekken, voor de volledigheid alles te checken en stiekem rollen een hoop dingen toch gewoon door. Zelfs in die akelige stilte zijn er altijd dingen te vinden die weer een beetje de druk opvoeren. Meteen heb je namelijk een moment van reflectie op de voorgaande periode en heb je de tijd om weer eens goed vooruit te kijken, dat geeft wat ruimte.

De saaiheid zit hem er eigenlijk in dat alles onder controle lijkt te zijn. Pas dan krijg je vaste routines die je op de minuut of op de handeling kunt voorspellen. Het wordt herkenbaar en gewoon, dat doet het saai lijken. Maar misschien moeten we gewoon toegeven dat het eigenlijk wel fijn is, om een keer het een en ander te kunnen voorspellen, in plaats van plotseling van het één in het ander te rollen.

 

Read more

1xz7bumq

Ode aan de maan

Kentering; staat voor het omkeren van het tij, dus het omkeren van de getijdestroming tussen eb en vloed.

Laten we het niet zo letterlijk nemen als hierboven, maar laten we eens overgaan op de spreekwoordelijke variant. Zoals eb als de huidige situatie van Fevents en vloed als een ultiem doel. In eb heerst tevredenheid en wil. Veerkracht en lef. En in vloed heerst de realisatie hiervan. Er is alleen één ding, van groot belang in het keren van het tij. Haar aantrekkingskracht ten opzichte van de aarde, en de aantrekkingskracht van de aarde ten opzichte van haar. Want zonder die twee ligt het water akelig stil. Haar zien we als onze omgeving en ons netwerk. En met haar zwaartekracht trekt zij aan ons. De maan. Zo ontstaan er mooie kansen. Vloed.

Het enige verschil met de maan is dat wij er niet meer omheen hoeven te draaien. Wij zijn eindelijk ons geheim kwijt! Dat de roddels in ons dorp al alle kanten op gingen, dat merkten we al. Wij zeiden er alleen nog even niks over. Niks, totdat alles vaststond en duidelijk was.

Maar nu mogen we het rustig zeggen: Partycentrum “De Kentering” valt vanaf 1 april onder de Fevents Groep! Een tikkeltje onverwachts misschien, maar kansen komen altijd plotseling. Deze pakken we erg graag aan, dit is een droom! Een drukke tijd ligt nu voor ons, maar de motivatie is dan ook beter dan ooit. Samen staan we sterk, dus gaan we met zijn allen aan de slag!

Bij deze danken wij de maan en haar zwaartekracht. Trek maar aan Fevents! Jullie zorgen voor onze vloed!

Read more

pvbp8jcs

En zo blijven we bezig

En zo blijven we altijd bezig, dag in dag uit, met wat we kunnen. Een beetje balanceren, de grenzen opzoeken en weer stabiliseren. Het hoort er een beetje bij. Af en toe kijk je terug op keuzes die wel slim waren, af en toe zie je je misstap. Het mooiste van beide is dat je altijd weet waar je aan toe bent en waar je je focus moet gaan leggen. Dat maakt het spannend en uitdagend om te doen. Het is een spelletje.

Gelukkig hou ik heel veel van spelletjes. Echte spelletjes, met zijn allen rond de tafel. Al is de winnaar altijd een ander, het is heerlijk om je eigen spel te spelen. Uitgedacht in twee werelden. In gezelschap met een biertje. In je eigen plan in het spel.

Soms wacht je af, om later toe te slaan, soms sla je meteen toe en overbluf je alles en iedereen. Het is maar hoe er gedeeld is, het is maar waar je poppetjes staan, het is het geluk van de dobbelstenen. Maar elke situatie is om te buigen naar hetgeen je wilt. En elke tegenslag biedt kansen en inzicht voor de toekomst. Het spel is dus niet meteen verloren als je een continent verliest, of Bartiljorisstraat kwijt bent, of de toren van pisa omvalt. Je bent of geen gevaar meer voor de anderen en kunt een nieuw plan maken, of je hebt Zijlstraat en Houtstraat nog en die toren kun je gewoon weer opbouwen voor nog een potje. Het enige wat je hoeft te doen is het gewoon niet opgeven. Geloven dat het goed komt. En geloven is het beste, want er wordt al duizenden jaren geloofd.

Zo heb je alles alsnog zelf in de hand en bepaal je alsnog je eigen toekomst. Want een toekomst maak je zelf en die kun je aankleden zo je wilt. Met veel kleuren en poespas of wat soberder. Ieder naar zijn eigen smaak. Gelukkig hebben wij kleurige logo’s, dus aan kleuren geen tekort. Daarbij zit het zonnetje er weer aan te komen, wat automatisch meer kleur brengt. En zo gaan wij tot aan de zomer weer draaien op volle toeren. We zetten alles weer op scherp en zorgen dat we in de zomer, uitgeput maar zeker voldaan, weer eventjes rust hebben…

rgrhmgxe

Brief aan onze medewerkers

Aan het eind van het jaar kijk je altijd even terug, nog heel eventjes over de schouders voordat je je hoofd weer naar voren draait en vooruit gaat kijken. Het terug kijken gebeurt altijd in een drafje, je hoofd vooruit, maar je voeten stappen alweer rustig door de toekomst in. Stilstaan is er vaak niet bij, al doen we soms een poging. Maar goed, dit jaar hebben wij nogal wat mensen te bedanken. Vandaar dat wij een brief hebben geschreven, om ons gevoel te verwoorden.

 

Lieve medewerkers,

Hoe gaat het met jullie? Hier gaat alles oké! Wij houden ons op dit moment mooi bezig met de komende weken, met nog wat pieken en kleine uitdagingen, maar goed, dat is wat we leuk vinden, dus maak je om ons niet druk! We kijken zelfs al naar 2013, hoe gaan we verder bijvoorbeeld? Zijn er doelen die we bij moeten stellen? Of moeten we nieuwe doelen stellen? Een serie brainstormsessies die we door het nieuwe jaar heen nog vaak zullen herhalen. Ook dat blijft voor ons pionieren, maar we hebben er zin in!

Soms vinden we alleen, dat we vergeten stil te staan. Want af en toe stil staan en rondkijken is heel belangrijk. Het is goed om te zien waar je je bevindt, hoe je omgeving eruit ziet en waar iedereen loopt, zonder in je hoofd al 5 stappen vooruit te lopen, of daar hollend achteraan te gaan. Op het moment namelijk, dat we stil staan, zien we jullie lopen, sierlijk, gedreven en lustig. Zien we de energie, de lach en het verfijnde werk. Jullie; onze visitekaartjes, onze schreeuwende stillevens, onze krijsende spandoeken. Langzaam maar zeker leren mensen onze naam kennen en leren ze het verschil te zien. Het enige dat jullie doen, misschien wel onbewust, is dat verschil zichtbaar maken, geen mooie praatjes, maar het laten zien.

Nu we even stilstaan, zien we hoe prachtig het hier is! We zien jullie lopen, rennen, werken, helpen. Het is echt mooi…

Bedankt collega’s, bedankt dat jullie dit samen met ons doen, bedankt dat wij dit zo mogen zien! Echt waar.

Dit gaan we vaker doen, dit willen we niet missen, steeds weer eventjes stilstaan, om op te laden. En dan… dan kijken we weer verder, voor jullie én samen met jullie, naar de toekomst.

Bedankt dat jullie er zijn, bedankt voor jullie gezelligheid!

Groetjes,

Team Fevents

WW

NUTTELOOS GESPREK?

Natuurlijk is werk niet altijd bloedserieus, sterker nog , dat zou serieus echt vervelend zijn. Er moet gewerkt worden, maar als je daarbij ook eens een lolletje of een niet-werk-gerelateerd verhaal kwijt kunt, dan krijg je ruimte…

Vrije ruimte zoals ze dat noemen, je leert elkaar beter kennen, je weet wat je aan elkaar hebt en zo krijg je een prima werksfeer. Zo heb je op een dag verschillende gesprekken, nuttig en nutteloos, de ene keer wat meer nuttige, een andere keer wat nuttelozer, dat kan elke dag anders zijn. Ik hoop altijd dat mijn dag meer nutteloze gesprekken heeft, dat klinkt raar, maar dat betekent dat de serieuze dingen goed gaan. Hoe meer serieuze gesprekken, hoe drukker je het hebt, of misschien wel, hoe moeilijker de dag verloopt.

Zo kun je aan de andere kant uit de nutteloze gesprekken toch een gedachtegoed vangen van de ander. Stiekeme informatie, ogenschijnlijk nutteloos. Maar lees eens tussen de regels door, kijk wat de ander onbewust prijs geeft. Misschien kun je dan wel zeggen dat nutteloze gesprekken misschien wel net zo nuttig kunnen zijn als nuttige gesprekken.

Mijn nutteloze gesprek ging over koffie. Ik weet niet eens zeker of ik koffie echt lekker vind, maar ik zuip er dozen van leeg, dure dozen, gewoon omdat ik verslavingsgevoelig ben denk ik. Het gesprek bereikte dus al gauw het punt dat ik aangaf veel te veel koffie te drinken, waarop mijn baas, die deze koffie aan mij levert, zei dat dat een duur grapje was. Nou houd ik van grapjes, maar daar hoeft niet per se iemand anders financieel de dupe van te zijn. Ik gaf hem de optie een koffieapparaat te kopen met de halfbakken koffie zoals dat op veel kantoren gebeurd, op de lange termijn altijd goedkoper. Toch draaide ik die tip weer gauw terug, want als ik voor mezelf spreek, drink ik liever goede koffie. Dat was hij met me eens en daarbij laat het kosten-baten plaatje het toe. De kosten wegen bij lange na niet op tegen de verhoogde productiviteit door de caffeïne. Sterker nog, de reden dat we dure koffie kunnen blijven drinken is te danken aan die goede koffie zelf. Het houdt zichzelf in stand.

Maar goed, goede koffie is een luxeproduct dus, waaraan af te meten valt hoe goed het met een bedrijf gaat. Ik weet nu dus, uit dit ‘nutteloze’ gesprek, dat wanneer ik laffe koffie zou krijgen uit een groot kantoorapparaat, het niet zo goed gaat met Fevents. Mijn focus zal vanaf nu dus altijd uitgaan naar de koffie, waar is deze het best, het duurst en wat zegt dat over het bedrijf…

Stiekem vraag ik me nu af, of de koffie niet de identiteit van het bedrijf is, dat we allemaal voor niks een identiteit aan het zoeken zijn. Een vreemde wending in het plot, komt de vorige blog in één keer samen met deze. Als het klopt wat ik zeg, staat namelijk, elke dag, met suiker en/of melk, je identiteit recht voor je neus!

eventssmall

EIGEN IDENTITEITJES

We hebben er allemaal mee te maken, we worden er dagelijks op gewezen, want als je het niet hebt kun je niks verkopen, dan ben je niet speciaal genoeg. Eigenlijk is het iets wat je van nature hebt en wat je dus eigenlijk niet zou moeten creëren, toch leggen we daar het accent op. Raar maar waar, het verhaal van de …‘eigen identiteit’…

Waarom, waarom, waarom? Roept iedereen op zangerige toon, want deze vraag wordt zo vaak gesteld dat je hem maar beter uniek kunt maken. Zing het dus maar. Want daar draait het nou eenmaal om, alles moet uniek zijn omdat we anders het verschil niet meer kunnen maken, of zien.

Read more

127356_3200

UIT DE KINDERSCHOENEN

Zoals bij de kleinsten onder ons de voetjes uit de gympies groeien, zo is de uitzendtak van Fevents, nu genaamd Fevents ‘Personeelsprojecten’, gewoonweg te groot om onder Fevents ‘Full Event Service’ te kunnen vallen. Waar we het eerst nog deden met te krappe schoenen, hebben we nu toch maar besloten een nieuw paar te kopen om weer wat lekkerder te kunnen lopen.

Daarnaast zijn er nog twee jonkies bij gekomen, die zullen gaan luisteren naar de namen; ‘Fevents Evenementen Organisatie’ en ‘Fevents ‘Locatiebeheer’.

Read more